Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Újra a Bohinj-tó körül

2020. július 24. - zsóf.

Tavaly voltunk először a szlovén Bohinj-tónál, amelyről itt található a beszámolónk. Volt szerencsénk idén is elmenni, a múltkorihoz képest egy héttel korábban, de újabb élményekkel gazdagodva. Ismét tartalmas beszámolónk következik.

img_20200707_141713.jpg

Első nap
Leutazásunk során megálltunk a kedvenc szlovén cukrászdánknál, a híres trojanei óriás fánkosnál. Dél környékén érkeztünk meg a Camp Bohinj-ba, ami a legjobb kemping. Idén talán még jobb helyünk is volt, mint tavaly, délelőtt s délután egyaránt árnyékos, ráadásul a szomszédok is csöndesek voltak. A kemping ismét tiszta, nyugodt, az ott dolgozók pedig jó fejek és segítőkészek. Az éttermük kínálatában megjelent pár új fogás, illetve épült egy új, lombok közötti játszórész a gyerekeknek.

img-20200709-wa0110_2.jpg

Mivel még koronavírusos időket élünk, elkerülhetetlennek érzem a témát. A kempingben több helyre is kihelyeztek kézfertőtlenítőt, a mosdóblokkokat folyamatosan takarították, és a személyzet maszkot viselt - bár csak az utolsó két napunkon. A boltokban, benzinkutakon kötelező volt a maszkot felvenni, továbbá utaztunk hajón és felvonón is, ahol szintén mindenki használta.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr8516005150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekeres Gábor · <b>http://blog.hu</b> 2020.07.26. 11:59:11

Köszi a tippet! Télen tervezünk egy havas vízesés és szurdok túrát a Júliaiban. Pont beleillik a képbe. :)

fülesboci 2020.07.26. 16:22:35

köszönöm, jó leirás

desw 2020.07.26. 19:15:37

Mi is voltunk itt kb 10 éve. Nagyon szép és nyugis volt akkortájt.

A vízhólyaghoz: a cipőn és a zoknin sajnon nem lehet spórólni. Én is próbálkoztam mindeféle "olcsóbb" (30k alatti) cipőkkel, de csak a szívás volt velük. Pár hónap alatt tönkrementek, kényelmetlen volt a köveken, csuszkált benne a lábam , stb, stb . . . Sajnos meg kell venni k. drága profi Vibram talpas túracipőt/bakancsot, és az jó lesz addig, amíg le nem válik a talpa.

Pihenőknél érdemes levenni a cipőt és a zoknit és szárítani akár csak pár percet is, ugyanis vízhólyag akkor keletkezik, ha vizes/izzadt a láb.
süti beállítások módosítása