Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Pálos út - Források útja

Sziklatemplom > Budaszentlőrinc, pálos kolostorrom

2023. október 30. - zsóf.

A Források útja átvisz Buda legszebb részein. Túránk a Szent Gellért tér melletti Sziklatemplomtól indul, átöleljük a Gellért-hegyet, majd a Tabánon, a Vérmezőn és a Városmajoron átkelve elérkezünk a Diós árok meredek útjához, ahonnan felmászunk a Normafára, hogy onnan leereszkedve megérkezzünk a célul kitűzött budaszentlőrinci kolostorromhoz.
20231028_130350.jpg

A Pálos rend
Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend. A máig létező rendet Boldog Özséb 1250 körül alapította, miután egy látomása arra ösztökélte, hogy a szétszórt remetéket összegyűjtse. Védőszentjükként Remete Szent Pált választották, s a pápa 1308-ban nyilvánította őket renddé. Jelenleg öt rendházuk van: Pécsen (Szent Imre), Budapesten (Sziklatemplom), Márianosztrán, Petőfiszálláson, s a székelyföldi Hargitafürdőn. Mára a Magyar Pálos Rend 715 éves. 

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr9418245349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása