Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Nagy-Villám, Borjúfő és Moli-pihenő

Ahol szép panorámában nincs hiány

2023. november 09. - zsóf.

November első szombatján napos időnk volt, s a fél nap is rendelkezésünkre állt. Így hát felvettük a hátizsákot, s egy rövidebb, de átmozgató szintkülönbséggel és pazar panorámákkal tarkított erdőlátogatásra kerekedtünk.

20231104_133419.jpg

Bár főleg az Országos Kéktúra szakaszán haladtunk, amelyet már korábban ebben és ebben a bejegyzésben taglaltam, most mégis más jelleggel közelítettük meg a környéket, s ezért új iromány született.

Kirándulásunkat Visegrádon, a Mogyoró-hegyi parkolóban kezdtük. Noha a nap szépen sütött s már 11 óra is elmúlt, a hőmérséklet alacsonyan, 8-11 fok között ingadozott a hegyvidéken.

A kék háromszög jelzést követve (ahol egy ideig a kék körút, a kék kereszt és a Pálos út is együtt halad) elsétálunk egy erdei iskola előtt, majd a sípályák fölött. Megkerüljük a Nagyvillám Éttermet, majd a kalandparknál felkaptatunk a hegytetőre. Pár percre megálltunk, hogy két fehér és egy cirmos macska játékát figyeljük.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr9418251357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása