Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Hideglelős-kereszt és Róka-szikla

Kevésbé ismert szép kilátás pontok Esztergom mellett

2023. július 02. - zsóf.

A Hideglelős-kereszthez feljutni nem nehéz és nem sok idő, cserébe impozáns kilátás vár. Innen a Róka-sziklához való eljutás kicsit izzasztóbb, s a szikla tetején kevésbé látványos panoráma fogad, de ez nem vesz el vonzerejéből.

20230624_111226.jpg

Túránkat az Esztergom melletti Búbánatvölgyi-tavak parkolójában kezdtük. Az üdülőtelepen át kisétáltunk 11-es főútra, amelyen a piros háromszög jelzést követve körülbelül 300 métert sétáltunk. Jobb kézre elbújva megy be a jelzés az erdőbe. Egyből enyhe emelkedővel kezdünk, egyenletesen felfelé nyúló völgyben sétálunk. Talpunk alatt víz csordogál, és hiába a szúnyogriasztó, támadnak minket a rovarok. Pár lépéssel később megtaláljuk a csermely eredetét: a Hideglelős-forrást. A kihelyezett kőtáblát sajnos nagyon nehéz már olvasni, nem lettünk általa okosabbak.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr7218153510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása