Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Sas-hegy

Budapest egyedülálló gyöngyszeme

2023. szeptember 28. - zsóf.

A munkahelyem ablakából kitekintve magaslik a kopár Sas-hegy teteje. Kollégáimmal többször néztük már, hogy milyen szép, de jó lenne egyszer felmenni oda. Több se kellett nekem, megszerveztem egy csapatépítő kirándulást.
20230915_145934.jpg

A Sas-hegy Budapest természeti értékei közül kevésbé felkapott, amelynek megvannak a pozitív és negatív oldalai. Eleinte nem terveztem beszámolót írni erről a kirándulásról, de az Instagram oldalamon feltett kérdés matricából is egyértelműen kiderült, hogy lenne rá igény. Ismerősi köreimből leszűrve is állíthatom, hogy sokan nem tudnak vagy nem hallottak még a Sas-hegyről, így remélem ezzel a bejegyzéssel kicsit tágítom az ismereteket, és kedvet hozok a hely felkereséséhez.

A 30 hektáros természetvédelmi területet kerítés veszi körbe, így nem lehet csak úgy bemenni. Szerdától péntekig csoportokat fogadnak, hétvégén a nyitvatartási idő szerint mehet bármely érdeklődő. A Sas-hegyi Látogatóközpont BKV busszal könnyen megközelíthető (Korompai utca megálló), kerékpártámaszok és kis parkoló is helyet kapott előtte. A főépületben van egy interaktív kiállítás, mellette játszótér, de számunkra a szakvezetéssel egybekötött körséta és előadás, illetve a kilátóból való panoráma megtekintése vitte a prímet.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr8018218683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása