Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

A Balaton-felvidék északnyugati kincsei

Hévíz, Keszthely, Rezi, Tapolca, Szigliget és ráadásként Bakonybél

2022. június 10. - zsóf.

A nyár első hetét Tapolcán töltöttük, ahová háromnapos kék túrázást terveztünk be. Sajnos egy kiújult térd fájdalom ledöntötte ezeket a terveket, de így is kihoztuk a nyaralásunkból a maximumot. A beszámolót két részre szedtem, az első rész itt olvasható, a második pedig ez.

20220531_175816.jpg

 

2. nap
Hévízi Tófürdő

Első utunk a híres Hévízi-tóhoz vezetett, amit talán senkinek se kell bemutatni. Pár érdekességet azért elhoztam, amelyek talán annyira nincsenek benne a köztudatban. A tó alatt 38,5 méter mélységben található a forrásbarlang, ahonnan a 40 Celsius fokos gyógyvíz feltör. Mire a víz felér, a felszínén nyáron akár 36, télen pedig 24 fokos is lehet. A vízállomány 72 óránként teljesen kicserélődik. A tóban tündérrózsák, halak, ebihalak élnek, a tó körül pedig 50 hektáros erdő található.
Mi 3 órás belépőt váltottunk. A tóban való fürdés mellett kipróbáltuk az ülő medencét, és az iszap medencét is. Ottlétünk eleje felé egy kullancsot találtunk a térdem alatt, de ezt az elsősegélyen kiszedték.

 

 

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr8517849093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2022.06.11. 21:46:22

Nagyon sok a kapcsolódási pontunk a múlt hétvégével összefüggésben. Mi is szeretjük a magyar kirándulóhelyeket!
süti beállítások módosítása