Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

OKT: 3-as szakasz maradéka

Zalaszántó - Sümeg

2022. június 07. - zsóf.

A nyár első hetét Tapolcán töltöttük, ahová háromnapos kék túrázást terveztünk be. Sajnos egy kiújult térdfájdalom ledöntötte ezeket a terveket, de így is kihoztuk a nyaralásunkból a maximumot. A beszámolót két részre szedem, ebben az elsőben az első napi kéktúrát mutatom be, a másikban pedig majd a többit.
20220530_105815.jpg

Május 30.-án hajnalban autóval utaztunk Sümegig. A vasútállomáson parkoltunk, majd innen az autóbuszállomásra mentünk, ami 10-15 perc gyaloglásra található, kék jelekkel szegélyezve. A 8 órási busszal elutaztunk Zalaszántóig, ahol régebben már jártunk, hiszen a 3-as szakasz nagyobbik felét két éve szeptemberben csináltuk meg

A Tátika presszó után az út túloldalán lévő első utcába kell letérnünk. Elsétálunk a Kotsy-vízimalom előtt, majd folytatjuk utunkat Zalaszántó házai között. Elbandukolunk a település utolsó házai között, bal kézre a Szent Donát kápolna mögött, nem sokkal később, jobbra egy ház kertjében, a nagyra nőtt fű között pedig egy Buddha szobor fejet vettem észre - az első buddhista jel. Tanyák között, szűk, keskeny úton jutunk a sztúpához - hamar, a presszótól kb. 2,5 km után fel is érünk hozzá.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr8617848963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása