Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Börzsöny szíve 10

2018. június 29. - zsóf.

Május 12 azért fontos dátum, mert harmadmagunkkal elmentünk az első teljesítménytúránkra. Ez volt a Börzsöny szíve, amin a 10 km-es távon vettünk részt.

Mi is az a teljesítménytúra?

Erről nagyon sokáig lehetne beszélni. Lényegében: ez egy olyan túra, ahol a megadott útvonalat a megadott időn belül kell teljesíteni. Szóval nem neked kell megtervezni, hogy merre és mikor menj el kirándulni, ez mind adott (lustik, ötlethiányban szenvedők előnyben!). A megadott idő ösztökél(het) arra, hogy ne állj meg 10 percenként, de ami még szerintem ennél is fontosabb: kapsz kitűzőt, ha a megadott időn belül teljesíted a választott távodat. No, meg oklevelet/emléklapot is. De a kitűző még jobb :)

A Börzsöny szíve

A teljesítménytúra kiindulópontja Verőcén volt egy általános iskola sportcsarnokában. Én már a becsekkolásnál izgatottabb voltam, mint a legelső nap az iskolában.

Az útvonal végig egyértelmű volt, szépen ki volt jelölve piros-fehér szalaggal, néhol az aszfalton krétával is jelezve voltak az útirányok.
Egy keserűségünk volt csupán. Az egyik kereszteződésben valaki(k) azt hitté(k) mókás a túrázókat rossz irányba küldeni. De nem csak mi jártunk pórul: pont amikor már elgondolkodtunk, hogy vajon jó irányba haladunk, jöttek velünk szembe teljesítők, akik beszéltek a szervezőkkel telefonon, és megbizonyosodtunk, hogy itt bizony árulás történt. Visszafordultunk, az áthelyezett jelzéseket visszatettük a jó irányba, s haladtunk tovább. 

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr3214082879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clemens 2018.07.01. 04:02:13

Azannya! 9km, ez aztán teljesítmény!
süti beállítások módosítása