Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Holdvilág-árok

2020. november 23. - zsóf.

A november végi, napos időt kihasználva harmadmagukkal elmentünk a Holdvilág-árokhoz, amely már régóta a bakancslistánkon szerepelt. A szép, tiszta szombat sok kirándulónak a kedvét meghozta: a turista utak megteltek, az emberek feltorlódtak, az akadályok előtt sorban állás volt.

20201121_133110.jpg

Előre szeretném hangsúlyozni, hogy a terep egy minimális felkészültséget, túragyakorlatot, és megfelelő ruházatot igényel. Érdemes nem nagyobb esőzések után menni, mert akkor könnyen sárdagonyában találhatja magát az ember. Ha ezek mind megvannak, akkor egy nagyon izgalmas kirándulásban lesz részünk.
Az út elején a Szentendrei Erdészet az alábbi figyelmeztetést tette ki, amely szerintem mindent összefoglal: "Az 1999. évi özönvízszerű esőzések hatására a Holdvilág-árok és környezete jelentősen átalakult. Az árvíz hidakat, turistautakat sodort el, és a patak is új mederben folyik. A ledőlt erdőállomány helyén a partoldal meredek rézsűi folyamatosan pusztulnak. Az erózió következtében kisebb-nagyobb kövek, szikladarabok indulhatnak meg fentről az árok irányába. Ezért kérjük Önöket, hogy az útszakaszon fokozott óvatossággal haladjanak! Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az esetleges balesetért felelősséget nem vállalunk."

20201121_124809.jpg

A szurdokvölgy Budapesthez közel van, autóval és távolsági busszal is könnyedén megközelíthető. Mi az előbbivel érkeztünk: Pomázt követően, a csobánkai elágazás után, jobb kézre az első lehajtón kell lefordulunk, a Csikóváraljai menedékház buszmegálló után. Tábla nem jelzi a kis utat, de szinte mindig parkol itt több kocsi.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr1516294554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása