Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Dömörkapu és Lajos-forrás

Kedves, kicsi átmozgató túra az idősebb generációval

2022. július 14. - zsóf.

Július második hétvégéjén összejöttek a családok, s elmentünk egy közös kirándulásra. A Dömörkapuhoz és környékére látogattunk el, mert ez nincs messze a fővárostól, van benne átmozgató kihívás, és mert számunkra ez a környék eddig kimaradt.

img_20220710_110253.jpg

Autóval Budapest felől, Szentendrén át érkeztünk Dömörkapu parkolójába. A buszforduló után, még a vízesés előtt érdemes megállni, de ez látható is, mert két oldalt az autók már kitaposták maguknak a parkolót.

img_20220710_102844.jpg

Miután összegyűlt a csapatunk, a buszforduló felé vettük az irányt, ahol az út mellett jobb kézre, egy kicsi, eldugott, alig észrevehető ösvényre tértünk rá: ez a zöld háromszög. Kalandunk erősen kezdődik, alig egy kilométer alatt, kicsivel több, mint 100 méter szintet mászunk meg az eleinte keskeny, majd kiszélesedő, meredek ösvényen. Jutalmunk egyből megmutatkozik: pazar kilátás tárul elénk az egykori kőbánya tetején a környező erdőkre, dombokra, völgyekre.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr4617882529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása