Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Pilis-tető panorámái

Szép kilátás pont mennyország

2023. január 08. - zsóf.

A Pilis legmagasabb pontja a Pilis-tető (756 m), amely tetején az egykori légvédelmi rakétabázis mellett a Boldog Özséb-kilátó is megtalálható. Ebben a bejegyzésben két útvonalat is ajánlok, amelyeket sok év különbséggel jártam be. Kaptatásban, szép kilátásban, panorámában nem lesz hiány!

20221227_114328.jpg

Pilisszántó északi felén, a Kossuth Lajos utca végénél található egy parkoló, amely a körtúránk kiindulópontja. Innen, a piros barlang jelzést követve indulhatunk el. Kaptatóval kezdünk, majd, amikor a piros barlang jelzés lefordul balra, mi tovább, egyenesen haladunk a zöldön, majd egy újbóli kereszteződéshez érve balra, a szélesebb, zöld pöttyel jelzett utat választjuk. Ez egy kicsit pihentetőbb szakasz az eddigiek után, hiszen 800 méter alatt 147 méter szintet másztunk meg.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr718013320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása