Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Autóval a Mátrában és környékén

2018. június 28. - zsóf.

Április 30-án volt az idei év első nagy túrája. Én felfedezni akartam, Marci vezetni, ezért ötvöztük a kettőt: elmentünk a Mátrába. Megnéztük a Visontai erőmű bányját, a Kisnánai várat, a Siroki várat s a mellette lévő Barát és apáca sziklát és az Oltárkövet, majd felmentünk a Kékestetőre, és végül a Galyatetőre is.

 

Visontai erőmű bányája

Mint mondottam autós-gyalogos kirándulásra indultunk. Ennek első állomása Magyarország második legnagyobb erőművének bányája volt. Visonta Gyöngyös mellett helyezkedik el, ezért nem egy nagy kaland megtalálni. Már csak azért sem, mert a Google műholdjai is üvöltenek, hogy "uramisten, itt van valami":

visonta.PNG

A hármas út kanyarjában van egy "ha keresed - megtalálod" kilátási placc, ahol rá lehet látni a bánya egy részére. Eléggé döbbenetes látkép fogadja az ide érkezőket, még 50 mammutnyi nagyságú gépek is vannak a horizonton. A kilátás sajnos egy síkban van a bányával, így nem lehet az egészet belátni.

31564097_2398888220137067_1492198069582692352_n.jpg

 

>>> Erre folytatódik 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr4614069459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása