Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Május elsejei röpke Budaörs

A Kő-hegy és Kálvária keresztjei között

2019. május 01. - zsóf.

Ha május elseje, és ha jó az idő, akkor kirándulás!
Idén se volt ez másképp. Egy röpke kis sétafikálást akartunk, olyan terepen, ahol még nem voltunk, de ne legyen nagyon messze se. Így esett a választásunk a budaörsi Kő-hegyre, amely látványa sokaknak ismerős lehet a M1-es és M7-es autópályák mellről.

img_20190501_114935.jpg


Autóval mentünk, amit a város központjában, szemben az említett heggyel tettünk le. Innen egyenes kis utcák vezetnek felfelé: Kárpát utca, Kőhíd utca, majd egy szépen kiépített és széles lépcsősor. 

img_20190501_111756.jpgimg_20190501_111917_masolata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lépcsők végénél pedig már fent is vagyunk a dombon, ahol egyből a Budaörsi Szeplőtelen Fogantatás kápolnához érünk. Ez sajnos zárva van, de legalább szép és jó állapotban található.
A Kő-hegy, ellentétben a nevével, nem hegy, hanem csak domb a maga 235 méterével, ami nagyon kopár, sok kimagasló meredek sziklával. Éppen ezért nincs árnyék, így megéri sapkával mennünk, és mivel kopár, a szél is rendesen átfúj a dombon, ezért megéri pulcsiban mennünk. Ami nagyon tetszetős az a sok kuka, amelybe sajnos még így se kerül bele mindig a szemét.

 

>>> Erre folytatódik

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr5314798140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása