Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

OKT: 15-ös szakasz fele + a Nagy-Kevély

Rozália téglagyár - Kevély-Nyereg + Nagy-Kevély

2020. március 16. - zsóf.

Március 15-én elindítottuk az idei túra évadunkat, de tekintettel a jelenlegi koronavírus helyzetre, ki tudja, hogy mikor fogjuk tudni folyatni. Mindenestre nagyobbacska körrel nyitottuk az idei szezont, amelyben habár csak egy fél kék szakaszt tettünk meg, de a túránkat alaposan kibővítettük.

20200315_155310.jpg

Hármasban elutaztunk a már számunkra ismert Rozália téglagyár pecsételőig - 2 éve pont itt kezdtük el a kéket. Utunk a vasúti töltés mellett vezet, ahol most nem a szokásos fehér-kék-fehér jel mutatja a haladási irányt, hanem az ideiglenesen kihelyezett szalagok. Túránk során szinte mindenhol éppen újra festik a jelöléseket, ezért nem is a kéket kerestük, hanem a szellem jelzéseket (nagy fehér négyzetek jelezték utunkat).

img_20200315_112125.jpg

img_20200315_113825.jpg

Nagyjából 1 km-t követően elhaladunk két mező között, majd a 10-es úton átkelve találkozunk az első kaptatónkkal, amely végén egy erdei gyalogösvény kezdődik. Ez a Pilisborosjenői Köves-bérc tanösvény kezdete, amely hosszán a kihelyezett táblákon megismerkedhetünk a táj növény- és állatvilágával, illetve az adott hely érdekességeivel is. Nagyjából 80 méter szintemelkedés után a fák és a sziklák között, utunk hirtelen egy balost tesz. Itt érdemes egy kicsit megállni, kinézni a fák ágai közül a tájra, szép kilátás lesz a jutalmunk.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr5115527560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása