Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Észak-Karintia meseszép tájain

7 nap a hegyek és tavak között

2021. október 01. - zsóf.

Augusztus végén - szeptember elején elutaztunk gyermekkorom kedvenc helyére, az osztrák Bad Kleinkirchheim-re. A karintiai nyaralásunk alatt sok helyen voltunk, így egy rendhagyó bejegyzéssel szeretnénk beszámolni a sok meseszép látnivalóról.

img_20210901_113046.jpg

 

Első nap: Klagenfurt, Pyramidenkogeli kilátótorony, Bad Kleinkirchheim

Első úticélunk egy kis klagenfurti városnézés volt a csepergő esőben. Karintia tartomány székhelyének főterén egy nagy sárkányos szökőkút található. A legenda szerint a város helyén egy mocsár volt, amelyben egy óriási sárkány élt, aki a környező falvak embereit pusztította. Pár bátor legény csapdát állított neki, elkapták, majd megölték a hatalmas állatot. Ezért található sárkány a város címerében, és ezért van a főtéren is eme alkotás. 

20210830_141337.jpg

Egy kicsit sétáltunk még a környező óvárosi utcákban, ettünk, ittunk, majd kihasználva, hogy még nincs nagy eső ellátogattunk a Pyramidenkogeli kilátóba. A Wörthi-tó déli partjának hegytetején helyezkedik el, ezért már messziről észrevehető. 360 fokos panoráma tárul elénk, amennyiben tiszta időben érkezünk. Elsőre meg se ismertük, mert 2013-ban egy alapos felújításon esett át, amikor a régi épületet lebontották, és egy újat húztak fel a helyére. Jelenleg a torony 100 méter magas. Többféleképpen juthatunk fel, illetve le. Felfelé mehetünk lifttel vagy gyalog, 441 lépcső megtételével. Lefelé ezek mellett pedig fedett csúszdán vagy drótkötélen érhetünk földet. Karintia kártyával ingyenes.

 

 

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr2216689928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása