Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Semmering

Gyalog és/vagy két keréken

2021. október 07. - zsóf.

Szeptember elején elmentünk Semmering-re, ahol a fiúk bicikliztek, én pedig kirándultam. Az osztrák kiruccanás mindannyiunknak nagyon izgalmas volt, mert a srácok már nagyon visszavágyakoztak a bike parkba, én pedig külföldön, ismeretlen helyen, egyedül kirándulhattam. 

img_20210911_131206.jpg

De hol található Semmering és mi van ott?
Semmering Ausztriában található, azon belül is Alsó-Ausztria tartományában. Budapestről nagyjából 300 km, körülbelül 3 órás út majdnem végig autópályán, illetve gyorsforgalmi utakon. Télen sípálya, de az év többi részében az egyik legjobb bike park-nak ad otthont. Több pálya is van itt, amelyek különböznek nehézségükben és stílusukban. Ezen kívül természetesen kirándulni is lehet, mert csúcsok és látnivalók akadnak bőven!

img_20210911_095836.jpg

Megérkezésünk után a fiúk összeszerelték a biciklijeiket, összepakoltunk, belépőt váltottunk, és felvonóra szálltunk. A kabin nagysága kellemes, 2 ember 2 biciklivel kényelmesen elfér. Percek alatt felvisz minket Hirschenkogel-re (1340 m), ahol a felvonó épületében mosdó található, illetve pár lépésre egy nagy hütte. Innen elváltak útjaink, a fiúk megkezdték egész napos montizásukat, míg rám a túracipőm koptatása várt!

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr5716707842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása