Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Pár nap családi kirándulás a Tokaj-hegyaljai borvidéken

Megyer-hegyi tengerszem és Sólyom-Bérc

2021. november 04. - zsóf.

Szeptember végén egy hosszú hétvégi családi kiruccanáson vettünk részt a Tokaj-hegyaljai borvidék, és a Zempléni hegyvidék tájain. Egy rövidebb beszámolóval jelentkezünk, amelyben a pihenésünk alatt felfedezett csodás helyeket mutatjuk be.

img_20210925_130634.jpg 

Megyer-hegyi Tengerszem

A Megyer-hegyi Tengerszem Sárospatak mellett helyezkedik el. Megközelítése a 37-es útról lehetséges, ahol a táblákat követve egy földútra érkezünk, amelyen tovább haladva egy kiépített parkolóba jutunk. Innen nagyjából 1 km-t kell közepes intenzitással gyalogolnunk végig felfelé: összesen 109 méter magasságot küzdünk le. A piros kereszttel jelölt út során találkozhatunk pár régi barlanggal, és több információs táblával, amelyekről jobban megismerhetjük az egykori bánya és környéke történetét.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr3616726608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobo Marunga 2021.11.06. 18:55:17

A boldogkői várban ez a fahíd a kis őrtoronyhoz mikor van nyitva. Voltam én ott többször, mikor még nem épült meg, és többször azóta is, hogy megépült, de ahányszor ott vagyok, mindig le van zárva.
süti beállítások módosítása