Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Alsó-Jegenye völgy

A Paprikás-patak, a Jegenye-völgyi vízesés és a Solymári vár

2021. november 21. - zsóf.

Október 30.-án egy rövid, kellemes, erdőben sétálgatós kikapcsolódásra vágytunk, ezért ellátogattunk megnézni a Budai-hegység legnagyobb vízesésést, amely már nagyon régóta szerepelt a bakancslistánkon.

img_20211030_132040.jpg

Autóval Solymár és Budapest határán lévő Shell benzinkutat céloztuk meg. Itt, az út szélén, hosszan parkoló kocsikkal találkoztunk. Az első ház mellett indul a sárga jelzésű ösvény, amelyenek kezdetét több tábla is jelzi. Egy hirtelen ereszkedést követően már találkozunk is a Paprikás-patakkal, amelyet majd a végéig fogunk követni. A fákon lévő és fákról lehulló sárga levelek a földön és a patakon, az öreg fahidak, a csordogáló patak mind kellemes látványt nyújtottak, meg is adták a hangulatot az erdei sétának.

A parkolótól mindössze 0,7 km-re lévő vízesés a völgy ékköve. Az útról balra kell letérni, amikor ott egy fa lépcsőt látunk meg és vízcsobogás hangját halljuk. Sajnos tábla nem jelzi, hogy itt kell lefordulni, de nem lehet eltéveszteni. A tiszta vizű patakból 5 méter magasról csobog a Jegenye-völgyi vízesés, amely a Budai-hegység legnagyobb vízesése. 

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr1916749230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása