Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Montizások 2021-ben

2022. június 28. - zsóf.

2021 szeptember végén vettem egy montit, hogy megnyíljon előttem is az erdei biciklizés világa. Mivel a biciklis túrák is mindig nagy helyet foglaltak el a szívemben, ebben a bejegyzésben kicsit röviden, de tömören mutatom be az első pár hónap kalandjait, majd egy következőben már az ideieket, ezzel is segítve akár a te, akár mások szórakozását.

20211002_145243.jpg

 

Pilis, Urak asztala

A Pilisszentlászló, Hegytető Parkolj+Bringázz (P+B) parkolójába autóztunk el. Ha Szentendre felől jövünk, akkor ez a parkoló jobb kézre lesz, még a település előtt. Innen biciklire pattantunk, és nagyjából 3 km múlva a Pap-rétre értünk - ez a Pilis Bike (PB) 2-es, aszfaltos út szakasza. Kéktúrázók előnyben, a szakasz ismerős lehet, hiszen erre fut a kék is.

20211002_120016.jpg

Innen északi irányban, 2,5 km-t megtéve, és 110 métert megmászva elérkezünk az Urak asztala (590 m) magaslatra, amely a Budapestet körülvevő légvédelmi gyűrű egyik állomásaként szolgált. A szebb napokat is látott területen ma már a természet az úr, a beton falakat pedig graffitik díszítik. De még milyenek! Az egyik oldalon nagyon kreatív ógörög vízhordó edények láthatóak, mindegyiken egy a 21. századra jellemző tárgy vagy esemény jelenik meg: own goal, long live to riots, free wifi, jin-jang, bemutató kézfej.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr4317868537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása