Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

OKT: 5-ös szakasz

Badacsonytördemic -> Tapolca

2022. július 30. - zsóf.

Az Országos Kéktúra második legrövidebb szakaszán utunk háromnegyede aszfalton halad, de kárpótol minket a vulkanikus táj, a bazaltorgonák, a csodás panoráma, a Balaton és a sok-sok szőlészet, borászat.

img_20220716_114535.jpg

Kirándulásunk egy meleg július közepi napra esett, amikor Tapolcáról a Badacsony lábához vonatoztunk el a Kék Hullám IC-n. Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomáson vár ránk a pecsételő a jegypénztár melletti üvegkalitkás helységben, ahol nyitható ablak híján, egy kazánban érezhetjük magunkat a meleg reggelen - pedig a szoba túloldalán lévő cserépkályhába be se volt fűtve.

img_20220716_095623.jpg

Az állomást elhagyva jobbra kell elindulnunk, majd a következő kereszteződésnél szintén jobbra kell tartanunk, át a vasúton. A Szigligeti várig az országúton kell haladnunk, amely nagyjából 3 kilométert jelent. Haladjunk az út bal oldalán, ezzel is segítve az autós s biciklis forgalmat, és nem utolsó sorban saját épségünket.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr9917888843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása