Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

BuBa bringaút: Budapest -> Velence

Ráadás: Velencei-tó kör

2022. augusztus 04. - zsóf.

Idén nyáron nagyon rámentünk arra, hogy a saját komfortzónánkból kilépjünk, így esett meg július 20.-án, a 36 fokos melegben, hogy elmentünk letesztelni a Budapest-Balaton (BuBa) bringautat. Az út minősége nagyon szuper, a munkálatok még elvétve folytak, a táblák és az útvonal egyértelmű, de előre szólok, ez nem családi kirándulásra szánt terep! 79 kilométer, 635 méter szintemelkedés és 10 település vár ránk.

img_20220720_150757.jpg

De kezdjük az elején. Szinte minden magyar tudja, hogy a Balaton körül van egy remek kerékpárutunk. Régi terv volt, hogy ezt összekössék a fővárossal. 2019-ben már kész kellett volna lennie, ehelyett ekkor kezdték el építeni. Nagy port kavart az is, hogy az útvonal nem a logikus helyeken visz, hanem kerülővel és dimbes-dombos vidékeken át vezet, nagyjából 108 km-en át. Most, 2022 nyarán, hivatalosan is átadták Budapesttől a Velencei-tóig tartó szakaszt. Ezt néztük meg.
Ha érdekel részletesebben az építés körüli téma ezt, ezt és ezt a cikket ajánlom.

A kirándulásnak úgy vágtunk neki, hogy több "checkpointot" találtunk ki, amelyeket elérve kitaláljuk, hogy visszafordulunk, vagy tovább haladunk. Számításba kellett vennünk, hogy a talpamon lévő vízhólyagok és sebek az előző nagy kirándulásból még nem gyógyultak meg teljesen, ezért nem tudtam előre, hogy ezek zavarnak-e majd - szerencsére nem -, sőt a biciklizés kevésbé terhelt meg, mint mondjuk az egyszerű gyaloglás. Továbbá a hőségriadóra is figyelnünk kellett, éppen ezért reggel korán indultunk.
Az első ilyen pontunk a Kamaraerdő volt, ahonnan a BuBa is indul. A második Biatorbágy, a harmadik Etyek, a negyedik pedig Velence.

 

>>> Erre folytatódik

A bejegyzés trackback címe:

https://hatizsakotfel.blog.hu/api/trackback/id/tr8617888847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smelo 2022.08.05. 18:53:06

Hiába a Strava link, ha nem publikus a tevékenységed, így az nem látható.
süti beállítások módosítása