Hátizsákot fel!

Hátizsákot fel!

Prédikálószék

Ahonnét a legszebb a Dunakanyar

2022. június 22. - zsóf.

Idén apák napja alkalmából családi kirándulást terveztünk a híres Prédikálószékhez, amely egy régi bakancslistás helyszín volt mindannyiunk életében. A hosszabb, de kevésbé meredek útvonalon haladtunk, többször is elővéve a távcsövet.

img_20220618_124002.jpg

Tovább

A Balaton-felvidék északnyugati kincsei

Hévíz, Keszthely, Rezi, Tapolca, Szigliget és ráadásként Bakonybél

A nyár első hetét Tapolcán töltöttük, ahová háromnapos kék túrázást terveztünk be. Sajnos egy kiújult térd fájdalom ledöntötte ezeket a terveket, de így is kihoztuk a nyaralásunkból a maximumot. A beszámolót két részre szedtem, az első rész itt olvasható, a második pedig ez.

20220531_175816.jpg

Tovább

Kéktúra: 3-as szakasz maradéka

Zalaszántó - Sümeg

A nyár első hetét Tapolcán töltöttük, ahová háromnapos kék túrázást terveztünk be. Sajnos egy kiújult térdfájdalom ledöntötte ezeket a terveket, de így is kihoztuk a nyaralásunkból a maximumot. A beszámolót két részre szedem, ebben az elsőben az első napi kéktúrát mutatom be, a másikban pedig majd a többit.
20220530_105815.jpg

Tovább

Kéktúra: 17-es szakasz második fele

Kisinóci Túristaház - Nógrád

A 2022-es május elsejét és anyák napját egy nagyon régóta bakancslistás kirándulással ünnepeltük meg. Folytattuk a 17-es szakaszt, amely során a Börzsöny szívébe látogattunk el.

img_20220501_130902.jpg

Tovább

Üdv a megújult blogon!

Az MZs kirándul, most már Hátizsákot fel!

Az elmúlt időszakban kicsit elvonultam átgondolni, hogy mit is szeretnék ettől a blogtól, illetve mit szeretnék beletenni. Ennek következménye, hogy re-brandingeltem: új neve és külseje lett, sőt még Instagram oldala is! 
Kövessétek, lájkoljátok, szeressétek, mert ez egy igazi szerelem projekt!

Nemsokára jönnek az újabb posztok, érdemes lesz követni. :)

A Csarna-völgy felülnézetből

A híres elmosott kisvasúton, és azon túl

Idén húsvétkor újra találkozni tudott a nagy (jelen esetben óriás) családunk, amely során Kemencén szálltunk meg. Ennek a négy napos kalandnak kötelező eleme a kirándulás, amelyet most először én találtam ki és én vezettem a 20-30 fős társaságot is - ami nagy élmény volt a számomra, mert eddig maximum négy fővel volt dolgom. A Csarna-patak adta magát, a térképet böngészgetve pedig kitaláltunk egy remek útvonalat, amelyben van hegygerinc, várrom, patakátkelések és szintek is.

img_20220416_122820_1.jpg

Tovább

Kéktúra: 17-es szakasz fele

Nagymaros - Kisinóci Túristaház

Ahogy azt az előző bejegyzésben említettem, a március tizenötödöki hosszú hétvégére két túrát terveztünk. Második napunkon, kedden, a Börzsönybe látogattunk el. Kalandban itt sem volt hiány, nézzük is a hosszabb beszámolót!

img_20220315_103454.jpg

Tovább

Kéktúra: 11-es szakasz negyede

Mogyorósbánya - Dorog

A március tizenötödöki hosszú hétvégére két túrát terveztünk, ebből az első a 11-es szakasz nagyjából negyede volt. Ezen a szakaszon kevés a be- és kicsatlakozási lehetőség, ezért a tervezéskor ezen volt a fő hangsúly, nem a kilométerek számán. A túra hullámvasút jellegű, mely során három hegyet is megmászunk.

img_20220314_143220.jpg

Tovább

Alsó-Jegenye völgy

A Paprikás-patak, a Jegenye-völgyi vízesés és a Solymári vár

Október 30.-án egy rövid, kellemes, erdőben sétálgatós kikapcsolódásra vágytunk, ezért ellátogattunk megnézni a Budai-hegység legnagyobb vízesésést, amely már nagyon régóta szerepelt a bakancslistánkon.

img_20211030_132040.jpg

Tovább

A Gyadai tanösvény

A Katalinpusztai tanösvény, vagy más nevén a Gyadai tanösvény Katalinpuszta szélén található. A pár éve átadott kirándulóközpontot szüleim fedezték fel, még az előtt, hogy bármit lehetett volna találni róla az interneten, nemhogy a "Csodás Magyarország" kampányból az egész ország megismerte volna. Többször is jártak már itt, szeptember végén együtt mentünk el, hogy én is megnézhessem, milyen ez a szüleim által csak hangya ösvényként emlegetett kaland.

img_20211023_113839.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása